Vilttechnieken

Aan drukvrij leggen van likdoorns en andere pijnlijke plekken wordt extra aandacht besteed met behulp van verschillende vilttechnieken.


Nagelregulatie

Ingegroeide nagels kunnen worden behandeld door middel van nagelregulatie. Er wordt een dun draadje om de zijkanten van de nagel gespannen, waardoor de druk in de nagelwal vrijwel direct zal verminderen. Na verloop van tijd zal de nagel een gecorrigeerde vorm hebben aangenomen.


Acryltechniek

Wanneer een deel van de nagel ontbreekt door bijvoorbeeld een trauma (bijvoorbeeld scheuren, afbreken) ontstaat een risico op ingroeiing. Door middel van een laagje acryl wordt als het ware een nieuwe nagel gecreëerd. Op deze manier kan de eigen nagel mooi uitgroeien zonder risico op ingroeien.


Siliconentechniek

Bij een deformatie/vervorming van de voet/tenen kan een drukpijn ontstaan. Door middel van een drukontlastend hulpstukje van silicone materiaal kan deze drukpijn opgeheven worden.


Arkada Methode

Dit een hele nieuwe methode om de nagel te reguleren door middel van een cube (een hulpstuk om de teen te fixeren) en manipulators. Op een hele voorzichtige manier wordt de nagel uit de nagelwal gelift.

De druk zal snel verdwijnen en u heeft geruime tijd geen last meer van een drukkende en pijnlijke nagel..


Using Format